top of page
חיפוש

איך להפוך את תהליך הייצור לאוטומטי ומבוקר

תמונת הסופר/ת: Sasha LevinSasha Levin

יש לכם תהליך שמייצר מוצר מעולה כבר המון זמן, אבל מה? חסרה בקרה.

יש המון עבודת ידיים, הרבה תקלות שהמקור שלהן לא קבוע, או שאין לכם עקיבות על המוצרים.

ישנן הרבה מאוד סיבות להפוך תהליך לאוטומטי, אבל כולן מובילות לדבר אחד- התייעלות.

פחות עובדים על הקו = התייעלות ;

הפחתת עצירות בקו = התייעלות ;

הפחתת זמן לאיתור מוצר ו/או חלילה השמדות= התייעלות ;

כל הדברים הנ"ל יכולים להתבצע ע"י הטמעת בקרה בתהליך.

אז עכשיו שהשתכנענו שבקרה זה דבר נהדר, איך עושים את זה?


כדי לבקר את התהליך (מלשון בקרה) ולהכניס אוטומציה נדרש לבצע את השלבים הבאים:


1. בחירת נתונים לאיסוף


נניח שאתם רוצים לאסוף מידע על תהליך החמצה של מוצר, אז תרצו לדעת מה הכמות של החלב שנכנסה למיכל, מה כמות וסוג המחמצת שהוספתם ומה הטמפ' בתחילת ההחמצה ולאורכה. שלושת הפרמטרים הפשוטים שציינתי פה יאפשרו לכם לדאוג שלא הכנסתם כמות קטנה או גדולה מידי של המחמצת, זה ישפיע על משך ההחמצה וישמור על הדירות בתהליך ולבסוף זה גם ימנע מכם להוסיף את המחמצת הלא נכונה, מה שעלול לגרום לשפיכה של מאות ליטרים של מוצר יקר לביוב. בכל תהליך שתרצו לבקר צריך להגדיר מה ברצונכם ללמוד עליו כדי לשפר אותו או למנוע תקלות.


2. ציוד

אחרי שהגדרתם את הנתונים, ניגשים לבחירת הציוד. הנתונים יגדירו איזה רגשים לבחור, אם צריך להוסיף אביזרים מסוימים כמו מדי ספיקה או מחשוב בשטח כמו תחנת סריקת מוצר כדי למנוע טעויות אנוש. הרבה פעמים בשלב הזה נחשפים לאפשרויות שלא ידענו שהיו קיימות ושיכולות לפתוח בפנינו מגוון של יכולות שליטה ומידע על תהליך הייצור.


3. תפ"מ (תכנון פעולות מערכת)


התפ"מ הוא מסמך שמתאר את התהליך בצורה מילולית וסכמטית, בשפה שאיש בקרה יכול להבין ולתרגם אותו לתוכנה שתשלוט בסופו של דבר על האביזרים בתהליך שלכם. התפ"מ מאפשר לכל טכנולוג מזון או מפעיל להבין את התהליך ולהכניס בו שינויים לאורך הדרך, במידה ונוספים מוצרים חדשים או שרוצים לאפשר למערכת יכולות נוספות.


4. בקרה


איש הבקרה לוקח את התפ"מ ובונה בעזרתו את התהליך האוטומטי. הוא כותב מתי יופעלו ברזים, מתי יוזרם המוצר ולאיזה מיכל, על איזה תקלות המערכת תתריע ועוד. כמו כן, איש הבקרה יכול לייצר גרפים מובנים שיאפשרו לראות את השלבים והפרמטרים השונים לאורך זמן ולקבל נתונים על מה קרה בדיעבד בכל רגע נתון. המידע הזה הוא קריטי לניתוח ושליטה בייצור ומאפשר ללמוד, להשתפר, למנוע תקלות עתידיות ועוד.


5. הרצות


אחרי שהתהליך תוכנן ונכתב והתוקנו כל המדים הנחוצים, הגיע הזמן להריץ את התהליך ולבחון בשטח האם מה שתוכנן מבוצע בפועל. אם ישנם פערים, שלב ההרצות הוא הזמן לבצע את ההתאמות כדי לקבל את הנתונים הרצויים ולשלוט בתהליך. השלב הזה משלים את תהליך הטמעת הבקרה בייצור ולאחריו ניתן לייצר את המוצר עם היכולות המשופרות של המערכת בעקבות השינויים שבוצעו.

אלה הם השלבים להטמעת בקרה שמאפשרים לקדם את המפעל שלכם קדימה למצב שבו אתם שולטים בתהליך, יודעים מראש מה תקבלו בכל מנה ויכולים להשתפר מפעם לפעם.

השלבים האלה הם המהות של כל תהליך שמקדם מושג שבוודאי שמעתם- Industry 4.0, במטרה להצעיד את התעשייה המסורתית שלב אחד קדימה בניסיון ללמוד, לצפות וייעל תהליכי ייצור.


כתבו לי בתגובות מה חשבתם ואם תרצו פירוט בכתבה נוספת על כל אחד מהשלבים הנ"ל.


יום טוב,

סשה



41 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


IMG_20140807_093150.jpg

 לעדכונים הירשמו כאן

!תודה שנרשמת

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
Contact Me
bottom of page